Glasba njegovega življenja Andrei Makine
Glasba njegovega življenja
Andrei Makine, prevod Nadja Dobnik
8,68 €
Bonus pri naslednjem nakupu = 1,74 €

»Odkrite svojo glasbo življenja in prepevajte v smrt.«

» (...) Glasba njegovega življenja je roman o dveh tujcih na vlaku, ki prepotujeta kar nekaj časovnih pasov z daljnega ruskega vzhoda, in eden od njiju, Berg, pripoveduje svojo zgodbo od aretacije staršev tik pred svojim prvim koncertom v času stalinizma. Opisuje klanje v drugi vojni in usodne napake po njej, ko z zamenjano identiteto kot generalov molčeči voznik sede za klavir, kamor ga na proslavi zaroke posadi njegova ljubezen, generalova hči, da bi ga osmešila - in zaigra. Virtuozno. Se izda. Roman ima skoraj ciklično strukturo, naslednja generacija bo nadaljevala in uspela tam, kjer prejšnji zaradi represije ni uspelo. Vendar Makine ne piše več zato, da bi razkrival svinjarije in splošen strah v času stalinizma, njegov ton je manj očitajoč in angažiran kot recimo Solženicinov ali tisti Sinjavskega, zato pa bolj otožen, to je pisanje o izgubljenih življenjih, udušenih ljubeznih, melanholiji in prav posebni plemenitosti, ki je očitno stalna značajska poteza njegovih junakov. (...)«

Matej Bogataj, Mladina (2008/46)

Andreï Makine (1957) je v Rusiji rojeni francoski pisatelj. Za roman Francoski testament je prejel prestižno Goncourtovo nagrado.

Več o knjigi:

Andreï Makine: Glasba njegovega življenja (Matej Bogataj, Mladina, 2008/46)

Trenutno še neocenjena.

Avtorji: Andrei Makine, Nadja Dobnik (prevod), Mojca Hudolin (lektura), Nina Rupel (naslovnica), F. Ferranti (fotografija)

Število strani: 128

Leto izdaje: 2010

Dimenzije: 12 x 18 x 1.2 cm

Vezava: Mehka

Zalozba: eBesede d.o.o.

Jezik: slovenski

ISBN: 9789616693127

eBesede, spletna knjigarna in založba.
Moderna spletna knjigarna z brezplačno dostavo za člane Kluba eBesede ob predplačilu in ugodnostjo bonusov pri naslednjih nakupih.
Vse knjige so na zalogi in jih navadno odpošljemo še isti dan.

Oprostite, žal za ogled spletne strani uporabljate star in nepodprt spletni brskalnik.

Predlagamo, da ga brezplačno nadgradite z novejšim, priporočamo Google chrome. Za nadaljno razlago kliknite tukaj.