Indijski nokturno Antonio Tabucchi
Indijski nokturno
Antonio Tabucchi, prevod Nadja Dobnik
8,95 €
Bonus pri naslednjem nakupu = 1,79 €

»Če hočeš imeti dober roman, potem mora nekdo izginiti. In v Indijskem nokturnu nekdo izgine. Tako dober roman, da boste v njem izginili tudi vi.«
- Marcel Štefančič, jr.

Antonio Tabucchi sodi med najbolj prevajane sodobne italijanske avtorje in velja za eno najbolj reprezentativnih peres evropske književnosti, o čemer pričajo številne nagrade, že več let pa se njegovo ime pojavlja tudi med kandidati za Nobelovo nagrado.

Srečanja – naključna, vendar odločilna za potek dogodkov – so ena osrednjih tem Tabucchijevih romanov in kratkih zgodb. V značilnem Tabucchijevem slogu se v Indijskem nokturnu realnost prepleta s sanjskim, fantazijskim in skrivnostnim, pripoved je prežeta z nostalgijo, z nedoločljivim občutenjem, v katerem sobivajo obžalovanje, očitki vesti, hrepenenje po izgubljenem, soočenje s tem, kar bi lahko naredili, pa nismo, s tem, kar bi lahko bili, pa nismo bili. Iskanje izgubljenega prijatelja se postopoma spreminja v iskanje lastne identitete, v spraševanje o smislu takega iskanja in seveda o smislu bivanja.

Trenutno še neocenjena.

Avtorji: Antonio Tabucchi, Nadja Dobnik (prevod), Milan Žlof (lektura), Nina Rupel (naslovnica)

Število strani: 136

Leto izdaje: 2008

Dimenzije: 11.9 x 18 x 1.1 cm

Vezava: Mehka

Zalozba: eBesede d.o.o.

Jezik: slovenski

ISBN: 9789616693196

eBesede, spletna knjigarna in založba.
Moderna spletna knjigarna z brezplačno dostavo za člane Kluba eBesede ob predplačilu in ugodnostjo bonusov pri naslednjih nakupih.
Vse knjige so na zalogi in jih navadno odpošljemo še isti dan.

Oprostite, žal za ogled spletne strani uporabljate star in nepodprt spletni brskalnik.

Predlagamo, da ga brezplačno nadgradite z novejšim, priporočamo Google chrome. Za nadaljno razlago kliknite tukaj.