Kaj si drugi mislijo o tebi ... Fumitake Koga
Kaj si drugi mislijo o tebi ...
Fumitake Koga, Ičiro Kišimi, prevod Sabina Štrubelj
24,90 €

Japonska uspešnica, doslej prodanih več kot 5.700.000 izvodov!

»Ampak Adlerjeve ideje imajo hkrati moč, da povsem spremenijo človekovo življenje, tako kot so ga pred več kot dvajsetimi leti spremenile meni. Ko jih odkrijemo, je edino vprašanje, ali imamo dovolj poguma, da naredimo korak naprej.«

Fumitake Koga

»Želeti si iskrenega življenja je pomembno, vendar samo po sebi ni dovolj. Adler nam pravi, da vse težave izvirajo iz medčloveških odnosov. Ampak če ne vemo, kako zgraditi dober odnos, se lahko nenehno trudimo zadovoljevati pričakovanja drugih ljudi.«

Ičiro Kišimi

Knjiga predstavi bistvo Adlerjevih filozofskih in psiholoških idej ter naukov, podanih v obliki razburljivega dialoga med filozofom in mladeničem. Adlerjanska psihologija v Evropi in v Ameriki uživa široko podporo ter ponuja preproste in neposredne odgovore na večno filozofsko vprašanje: Kako smo lahko srečni?

• Zakaj je treba zbrati pogum in se sprijazniti z dejstvom, da naša ravnanja niso vedno vsem všeč?

• Smo lahko srečni, ne glede na okoliščine?

• Je potek naše življenjske poti v naših rokah?

• Nas naša preteklost res omejuje ali teh omejitev ni in si jih v resnici lahko postavljamo sami, z našim stremljenjem po ciljih, ki so pred nami?

Avtorja nam na razumljiv način pokažeta, kje tičijo vzroki, da se vse prevečkrat ujamemo v začaran krog naših negativnih pričakovanj, negotovosti in ovir, ki nam preprečujejo, da bi zares napredovali. Razložita, kako vzeti usodo v svoje roke: pogoj za srečo je hrabrost, za ljubezen in skupnost potrebujemo individualnost, vir sprememb pa bo svež, neobremenjen pogled na življenje.

Ičiro Kišimi (1956) se je ob študiju klasične zahodne filozofije podrobno posvetil tudi adlerjanski psihologiji. O njej piše in predava, kot certificiran psihoterapevt in svetovalec Japonskega združenja za adlerjansko psihologijo pa se posveča tudi svetovanju mladini na psihiatričnih klinikah. Fumitake Koga (1973) se je z adlerjansko psihologijo srečal v svojih poznih dvajsetih, pri čemer so ga njene ideje, ki so nasprotovale marsikateri konvencionalni modrosti, povsem navdušile. Kmalu zatem je Koga večkrat obiskal filozofa Ičira Kišimija v Kjotu in pri njem zbral bistvene nauke adlerjanske psihologije, vse skupaj pa je zapisal v klasični obliki dialoga, metode grške filozofije, ki jo uporablja pričujoča knjiga.  

 

Trenutno še neocenjena.

Avtorji: Fumitake Koga, Ičiro Kišimi, Sabina Štrubelj (prevod)

Število strani: 248

Leto izdaje: 0000

Dimenzije: 13 x 21 x 2 cm

Vezava: Mehka

Zalozba: eBesede d.o.o.

Jezik: slovenski

ISBN: 9789617022445

eBesede, spletna knjigarna in založba.
Moderna spletna knjigarna z brezplačno dostavo za člane Kluba eBesede ob predplačilu in ugodnostjo bonusov pri naslednjih nakupih.
Vse knjige so na zalogi in jih navadno odpošljemo še isti dan.

Oprostite, žal za ogled spletne strani uporabljate star in nepodprt spletni brskalnik.

Predlagamo, da ga brezplačno nadgradite z novejšim, priporočamo Google chrome. Za nadaljno razlago kliknite tukaj.