Krsta po meri Snježana Mulić
Krsta po meri
Snježana Mulić, prevod Đurđa Strsoglavec
8,99 €
Bonus pri naslednjem nakupu = 1,80 €

»To so zgodbe iz zornega kota otrok, ki jih dojemamo kot nekaj nedolžnega in srečnega. S knjigo sem želela pokazati, da so otroci kdaj srečni, kdaj pa nesrečni, da razmišljajo, pogosto globoko doživljajo razočaranja, imajo tudi občutek krivde. V tej knjigi ne govorim neposredno o vojni, ampak so to zgodbe o odraščanju v Sarajevu, o tem, kako smo tudi otroci doživljali različne sisteme.«
- Snježana Mulić, pogovor z Jožetom Kuštrinom, RADIO SLO2, VAL 202, 12.04.2011

Zbirka kratkih zgodb Krsta po meri prinaša 16 grenko-sladkih zgodb o majhnih stvareh, ki usodno vplivajo na življenja malih ljudi – serviserja, gastarbajtarja, zelenjavarja, trgovskega potnika, male baletke ...  Gre na nek način za literarizirano avtobiografijo, kakršne se povečini ozirajo v brezskrbna lata odraščanja, le da v zgodbah Snježane Mulić ta leta niso tako brezskrbna.

Prozni prvenec sarajevske avtorice Snježane Mulić Krsta po meri je dobil prvo nagrado založbe Naklada Zoro (Zagreb-Sarajevo) za najboljšo neobjavljeno prozno knjigo v letu 2006.

Snježana Mulić je bila več let urednica pri sarajevskem tedniku Dani ter novinarka pri sarajevskem tedniku Slobodna Bosna ter bosansko-hercegovski televizijski hiši Hayat.  Je avtorica dveh dokumentarnih filmov in nominiranka za Nobelovo nagrado za mir za leto 2005 (v okviru projekta 1000 žensk za Nobelovo nagrado za mir za leto 2005).

Trenutno še neocenjena.

Avtorji: Snježana Mulić, Đurđa Strsoglavec (prevod), Đurđa Strsoglavec (spremna beseda), Živa Čebulj (lektura), Jože Piano (urednik), Nina Rupel (naslovnica)

Število strani: 134

Leto izdaje: 2011

Dimenzije: 13 x 19.9 x 0.9 cm

Vezava: Mehka

Zalozba: eBesede d.o.o.

Jezik: slovenski

ISBN: 9789616693585

eBesede, spletna knjigarna in založba.
Moderna spletna knjigarna z brezplačno dostavo za člane Kluba eBesede ob predplačilu in ugodnostjo bonusov pri naslednjih nakupih.
Vse knjige so na zalogi in jih navadno odpošljemo še isti dan.

Oprostite, žal za ogled spletne strani uporabljate star in nepodprt spletni brskalnik.

Predlagamo, da ga brezplačno nadgradite z novejšim, priporočamo Google chrome. Za nadaljno razlago kliknite tukaj.