Lepopis Pavao Pavličić
Lepopis
Pavao Pavličić, prevod Đurđa Strsoglavec
23,75 €
Bonus pri naslednjem nakupu = 4,75 €

V romanu sedi pripovedovalec Pavao Pavličić s prijateljem Zoranom Trumbetašem na trgu v središču Zagreba in opazuje, kako resnična »Dubravka Ugrešić in Goran Tribuson podpisujeta svoje knjige in kako te knjige stopajo v biografije ljudi, ki so jih kupili«. 

Napeta romaneskna zgodba sodobnega hrvaškega pisatelja je - tako po slogu pisanja, kot po vsebini - svojevrstna literarna poslastica. Roman, ki ga piše pripovedovalec, govori o razmerju med fikcijo in fakcijo. O tem vprašanju ima svoje mnenje tudi vsaka literarna oseba. Pripovedovalec se ob memoarskem besedilu, ki ni prispelo na natečaj, temveč k njemu domov, in še dodatno zapleta stvari, sprašuje, ali je resničnost del zgodbe ali je zgodba del resničnosti?

Prvoosebni pripovedovalec je Pavao Pavličić, ki je hkrati resnična oseba in tudi literarna oseba. Poleg njega se pojavljajo še druge resnične osebe, ki so hkrati tudi literarne, na primer pisateljica Dubravka Ugrešić, pisatelj Goran Tribuson, urednik Zlatko Crnković, kritik Velimir Visković.

Trenutno še neocenjena.

Avtorji: Pavao Pavličić, Đurđa Strsoglavec (prevod), Đurđa Strsoglavec (spremna beseda), Milan Žlof (lektura), Sara Sporn (naslovnica)

Število strani: 234

Leto izdaje: 2008

Dimenzije: 15.5 x 24.1 x 2 cm

Vezava: Trda

Zalozba: eBesede d.o.o.

Jezik: slovenski

ISBN: 9789616693240

eBesede, spletna knjigarna in založba.
Moderna spletna knjigarna z brezplačno dostavo za člane Kluba eBesede ob predplačilu in ugodnostjo bonusov pri naslednjih nakupih.
Vse knjige so na zalogi in jih navadno odpošljemo še isti dan.

Oprostite, žal za ogled spletne strani uporabljate star in nepodprt spletni brskalnik.

Predlagamo, da ga brezplačno nadgradite z novejšim, priporočamo Google chrome. Za nadaljno razlago kliknite tukaj.