Nekaj centrov Milan Kleč
Nekaj centrov
Milan Kleč
18,90 €

Zbirka kratkih zgodb Nekaj centrov prinaša petnajst prvoosebnih pripovedi, v katerih pisatelj nadaljuje svoj dosedanji opus z zanj značilno blago ironijo in izleti v fantastiko, absurd ter grotesko.

»Kar dober poteg, tukaj ni kaj, podoben bi bil, toda manj razsežen, če bi odprli fiktivni alternativni center, bi pa rad slišal podobna modrovanja, kot so bila modrovanja tistih obiskovalcev fiktivnega nakupovalnega centra, ki je seveda obljubljal strašanske popuste, in to otvoritvene, žrebanja, skratka, vse možne veselice, ki zaposlijo človekove misli. Tudi alternativce bi se dalo podobno vrteti, osebno celo mislim, da še bolj. Saj se spomnim gibanja, ki se je odvijalo pred Borzo. Tisto ni bilo za nikamor, čeprav res ne bi dajal nobenih mnenj, toda da neki mladci izkoristijo stanje, da pridejo do vodljivih žensk, punc ali fantov, saj jim je vseeno, to je vsaj žalostno. In škodljivo, če smo že pri nekakšnih merilih. In največ je bilo prav takšnih gledalcev tistega filma, ki so nestrpno čakali na razplet in na otvoritev centra v filmu, do katere je tudi prišlo.«

Milan Kleč je doslej izdal več kot štirideset knjig pesmi in proze. Njegova dela so prevedena v srbščino, hrvaščino, angleščino, nemščino, italijanščino in ruščino. Je prejemnik nagrad zlata ptica, sedem sekretarjev SKOJA, Župančičeve nagrade in nagrade Prešernovega sklada.

Trenutno še neocenjena.

Avtorji: Milan Kleč

Število strani: 275

Leto izdaje: 2016

Dimenzije: 16 x 23 x 3 cm

Vezava: Mehka

Zalozba: eBesede d.o.o.

Jezik: slovenski

ISBN: 9789616922920

eBesede, spletna knjigarna in založba.
Moderna spletna knjigarna z brezplačno dostavo za člane Kluba eBesede ob predplačilu in ugodnostjo bonusov pri naslednjih nakupih.
Vse knjige so na zalogi in jih navadno odpošljemo še isti dan.

Oprostite, žal za ogled spletne strani uporabljate star in nepodprt spletni brskalnik.

Predlagamo, da ga brezplačno nadgradite z novejšim, priporočamo Google chrome. Za nadaljno razlago kliknite tukaj.