Nekaj mračnega, brez vrednosti Andrea Oliveri
Nekaj mračnega, brez vrednosti
Andrea Oliveri, prevod Denis Valič
28,90 €

V škatli je bila tudi najdba, ki je dolgo terjala več pozornosti kot vse ostalo. To je bila porumenela številka revije Oggi, črno-belega tedenskega tabloida z dne 27. septembra 1951, prepognjena na strani pet, na dolgem prispevku, napisanem v mračnem tonu iz časov hladne vojne, z naslovom "Stalin se je ustrašil knjige Louisa Adamicha". To je bila kronika domnevnega samomora nekega ameriškega pisatelja slovenskih korenin.

Boj za delavske pravice je v Oliverijevi pripovedi skupni imenovalec različnim usodam na različnih mredianih skozi dvajseto stoletje, z zgostitvijo okrog pisatelja Louisa Adamiča v Ameriki in delavske družine v primorskem Tržiču. Andrea Oliveri preplete žurnalizem in poetičnost, dokumente, fikcijo in zgodovino v razvejeno hibridno zgodbo. V njej so za slovensko bralko in bralca še posebej zanimiva dejstva o rojevanju druge Jugoslavije in upih ter razočaranjih delavcev od Istre do Tržiča, ki so boj za osvoboditev od fašizma zastavili celovito, a so bili nazadnje izigrani.

Trenutno še neocenjena.

Avtorji: Andrea Oliveri, Zdravko Duša (urednik), Denis Valič (prevod), Gašper Malej (prevod)

Število strani: 438

Leto izdaje: 2022

Dimenzije: 13 x 19.8 x 3.2 cm

Vezava: Mehka

Zalozba: eBesede d.o.o.

Jezik: slovenski

ISBN: 9789617022582

eBesede, spletna knjigarna in založba.
Moderna spletna knjigarna z brezplačno dostavo za člane Kluba eBesede ob predplačilu in ugodnostjo bonusov pri naslednjih nakupih.
Vse knjige so na zalogi in jih navadno odpošljemo še isti dan.

Oprostite, žal za ogled spletne strani uporabljate star in nepodprt spletni brskalnik.

Predlagamo, da ga brezplačno nadgradite z novejšim, priporočamo Google chrome. Za nadaljno razlago kliknite tukaj.