Obletnica mature Lamija Begagić
Obletnica mature
Lamija Begagić, prevod Đurđa Strsoglavec
8,99 €
Bonus pri naslednjem nakupu = 1,80 €

»Prvenec urednice bosansko-hercegovske internetne literarne revije bralca že s prvo zgodbo preseneti in prevzame. Ob naslovu pričakujemo tipične zgodbe (o službi, partnerjih, družini), ki si jih sošolci delijo na (deseti) obletnici mature, v resnici pa zbiramo intimistične drobce posameznikov iz nekega 4. b, razkropljenih doma ali v tujini, zaznamovanih z vojno in/ali osebnimi neuspehi, ki hrepenijo po (osebnem) miru in sreči. Prva in zadnja zgodba (o Edinu in Sejotu, ki sta si obljubila, da bosta drug drugemu priči na poroki) zaokrožita skupno zgodbo neke generacije iz sedemdesetih let. Zrelo in prepričljivo.«
- Daniela Preglau, Bukla

Kljub temu, da gre za prvenec, zbirko odlikujejo zrela pisava, občutek za zaokroženost, prepričljivo prepletanje perspektiv in prepričljiv jezik.

Virtualna, tj. neubesedena rdeča nit zgodb je (deseta) obletnica mature, na kateri so se zbrali ljudje, ki pripovedujejo kratke reze iz svojega življenja. Vendar ne gre za klasične zgodbe, ki se pripovedujejo na obletnicah, gre za odlomke iz življenj, kratka potovanja skozi stanovanja, spalnice, postelje, avtomobile … nekdanjih sošolcev v povojni Bosni in Hercegovini ali v diaspori. Vsi se dobro spominjajo vojne, vendar vojna ni neposredna tema nobene zgodbe (bolj gre za njene posledice oziroma zaznamovanost z njo).

Trenutno še neocenjena.

Avtorji: Lamija Begagić, Jože Piano (urednik), Đurđa Strsoglavec (prevod), Đurđa Strsoglavec (spremna beseda), Živa Čebulj (lektura), Nina Rupel (naslovnica)

Število strani: 148

Leto izdaje: 2011

Dimenzije: 13 x 19.9 x 0.9 cm

Vezava: Mehka

Zalozba: eBesede d.o.o.

Jezik: slovenski

ISBN: 9789616693622

eBesede, spletna knjigarna in založba.
Moderna spletna knjigarna z brezplačno dostavo za člane Kluba eBesede ob predplačilu in ugodnostjo bonusov pri naslednjih nakupih.
Vse knjige so na zalogi in jih navadno odpošljemo še isti dan.

Oprostite, žal za ogled spletne strani uporabljate star in nepodprt spletni brskalnik.

Predlagamo, da ga brezplačno nadgradite z novejšim, priporočamo Google chrome. Za nadaljno razlago kliknite tukaj.