Rekviem za vzhod Andrei Makine
Rekviem za vzhod
Andrei Makine, prevod Nadja Dobnik
13,90 €
Bonus pri naslednjem nakupu = 2,78 €

»Videl sem tudi, v sebi in daleč od sebe, tistegamoškega in tisto žensko, ki sta negibna stala vnoči na bregu reke. Obris gorovja je bil vrezanv prosojno zvočnost zraka. Tok vode je odnašalzvezde, jih potiskal v senco skal, v zavetje predvalovi. Moški se je obrnil in dolgo gledal protipriprtim vratom lesene hiše, proti rdečicimirnega ognja med velikimi kamni ognjišča indolgemu, ravnemu odsevu plamena sveče naskali sredi prostora. To ni bil spomin, in tudi netrenutek, ki bi ga doživel. Preprosto sem vedel, dabo nekega dne to tako, da je tako že bilo, da je tapar že živel v tišini noči.«

Andreï Makine se je rodil leta 1957 v Sibiriji, kjer je preživelotroštvo in mladost. Po doktoratu iz francoske književnostije leta 1987 prišel v Francijo in začel pisati v francoščini.Nekaj časa je predaval rusko književnost, nato pa se jeposvetil izključno pisanju.

Pozornost in priznanje francoske in svetovne javnosti muje leta 1995 prinesel roman Francoski testament, ki mu jedo danes sledilo več kot petnajst literarnih in esejističnihdel. Literarni in kritiški krogi so ga sprva častili predvsemkot izjemnega stilista, kasneje pa se Makine z vsakimnovim romanom, esejem ali dramskim besedilom boljprepoznavno uveljavljal kot izjemen intelektualec, vizionarin neprizanesljiv družbeni kritik.

Francoskemu testamentu so sledili romani Zločin OlgeArbeline (1998), Rekviem za vzhod (2000) in Med zemljo innebom Jacquesa Dorma (2003), ki so kot tematska trilogijaizšli pri založbi Mercure de France. V vseh treh besedilihje v ospredju pretresljiva, tragična usoda posameznika,ujetega v kolesja vojn, totalitarističnih režimov, ponorelihtehnoloških izumov in moralnega razkroja 20. stoletja.

Trenutno še neocenjena.

Avtorji: Andrei Makine, Nadja Dobnik (prevod)

Število strani: 276

Leto izdaje: 2013

Dimenzije: 13 x 19.8 x 1.9 cm

Vezava: Mehka

Zalozba: eBesede d.o.o.

Jezik: slovenski

ISBN: 9789616922043

eBesede, spletna knjigarna in založba.
Moderna spletna knjigarna z brezplačno dostavo za člane Kluba eBesede ob predplačilu in ugodnostjo bonusov pri naslednjih nakupih.
Vse knjige so na zalogi in jih navadno odpošljemo še isti dan.

Oprostite, žal za ogled spletne strani uporabljate star in nepodprt spletni brskalnik.

Predlagamo, da ga brezplačno nadgradite z novejšim, priporočamo Google chrome. Za nadaljno razlago kliknite tukaj.