Strah Stefan Zweig
Strah
Stefan Zweig, prevod Ana Jasmina Oseban
8,90 €
Bonus pri naslednjem nakupu = 1,78 €

Napeta pripoved z močnim psihološkim nabojem in presenetljivim obratom vse do zadnje strani vznemirja bralčevo pozornost in ga ne pušča ravnodušnega.

»Strah je hujši od kazni, ki je nekaj povsem konkretnega, in naj bo huda ali blaga, je vselej bolj otipljiva od tiste neznosno negotove, strahotno neskončne napetosti.«

Dražljivost ljubezenske afere je za Irene Wagner sprva nekakšno gonilo, duševni ventil v zdolgočasenem vsakdanu ob prezaposlenem možu in dveh otrocih, s katerima se povečini ukvarjajo služabniki. Toda ko jo začne zalezovati ženska, ki se izdaja za partnerico njenega ljubimca, se položaj zaplete. Irene se pretreseno zave, kaj vse z razkritjem afere tvega – izgubo časti, družine, družbenega položaja. Izsiljevalki plačuje za molk, dokler njene zahteve ne presežejo meja sprejemljivega.

Kako se soočiti s prvinskim strahom, strahom za življenje? Včasih za padec zadostuje droben zdrs, spozaba, morda trenutna nepremišljenost. Zweigov intenziven pripovedni tok pretanjeno zarisuje obraze strahu in tudi nas neogibno povleče v vrtinec.

Stefan Zweig (1881-1942) velja v nemškem jezikovnem prostoru - tako kot Thomas Mann in Hermann Hesse - za književnega svetovljana. Posebnost novele Strah je v mojstrski ubeseditvi odtenkov tega večplastnega čustva, ki vznika v posamezniku ter prilagaja obliko in intenzivnost okoliščinam, v katerih se pojavlja.

Trenutno še neocenjena.

Avtorji: Stefan Zweig, Ana Jasmina Oseban (prevod), Ana Jasmina Oseban (spremna beseda), Lučka Zorko (lektura)

Število strani: 84

Leto izdaje: 2012

Dimenzije: 12.9 x 19.8 x 0.6 cm

Vezava: Mehka

Zalozba: eBesede d.o.o.

Jezik: slovenski

ISBN: 9789616693851

eBesede, spletna knjigarna in založba.
Moderna spletna knjigarna z brezplačno dostavo za člane Kluba eBesede ob predplačilu in ugodnostjo bonusov pri naslednjih nakupih.
Vse knjige so na zalogi in jih navadno odpošljemo še isti dan.

Oprostite, žal za ogled spletne strani uporabljate star in nepodprt spletni brskalnik.

Predlagamo, da ga brezplačno nadgradite z novejšim, priporočamo Google chrome. Za nadaljno razlago kliknite tukaj.