Taniosova pečina Amin Maalouf
Taniosova pečina
Amin Maalouf, prevod Mojca Schlamberger Brezar
11,95 €
Bonus pri naslednjem nakupu = 2,39 €

»Moj način, da eksplodiram od jeze je, da enostavno grem. Ko me ujezijo, po prstih odidem. Nikdar ne oklevam - naučil sem se, da se ne navežem na nič, na nobeno deželo, nobeno hišo, nobeno institucijo, na nobeno ambicijo, nobeno navado. Navezan sem le na osebe, ki jih imam rad, in na pisanje. Na nič drugega.«

Iz intervjuja Egija Volterranija 
z
Aminom Maaloufom

Več o knjigi in avtorju:

Recenzija romana Taniosova pečina Amina Maaloufa: Zgodovina in mit (dnevnik.si, 1.3.2011, Jasna Vombek)

Zgodba dečka Taniosa, ki se je rodil v tridesetih letih devetnajstega stoletja v libanonski krščanski vasi Kfarjabda in je od rojstva dalje vnašal v svoje okolje nemir, saj bi utegnil biti šejkov nezakonski sin. Pred nami se odpre njegova nenavadna usoda, sestavljena iz devetih poti, ki predstavljajo devet postaj v njegovem življenju.

Avtor v romanu Taniosova pečina prepleta zgodovinska dejstva z elementi orientalske legende. Skozi podobe modrosti in norosti ljudi, njihovo maščevalnost in pohlep nas roman popelje v čaroben in sugestiven svet Bližnjega vzhoda, hkrati pa razmišlja o ljubezni, zvestobi, navezanosti na domovino in trpkosti izgnanstva. Roman je bil leta 1993 nagrajen s prestižno francosko nagrado Prix Gancourt.

Francoski pisatelj libanonskega porekla Amin Maalouf (1949) je v slovenskem prostoru znan avtor, prevedena sta roman Samarkand  in esej Križarske vojne v očeh. Velja za enega najvidnejših in najbolj reprezentativnih sodobnih pisateljev, ki pišejo v francoskem jeziku, že več let ga omenjajo med kandidati za Nobelovo nagrado. Njegovi romani združujejo izjemno pripovedno moč in odličen slog, obenem pa odpirajo nov vpogled v bogato kulturo in zgodovino Bližnjega vzhoda.

Več o knjigi in avtorju: 

Orient onkraj mita (Pogledi, 2011/08, Manca G.Renko)

 

Trenutno še neocenjena.

Avtorji: Amin Maalouf, Mojca Schlamberger Brezar (prevod), Mojca Schlamberger Brezar (spremna beseda), Živa Čebulj (lektura)

Število strani: 254

Leto izdaje: 2010

Dimenzije: 13 x 21 x 1.7 cm

Vezava: Mehka

Zalozba: eBesede d.o.o.

Jezik: slovenski

ISBN: 9789616693493

eBesede, spletna knjigarna in založba.
Moderna spletna knjigarna z brezplačno dostavo za člane Kluba eBesede ob predplačilu in ugodnostjo bonusov pri naslednjih nakupih.
Vse knjige so na zalogi in jih navadno odpošljemo še isti dan.

Oprostite, žal za ogled spletne strani uporabljate star in nepodprt spletni brskalnik.

Predlagamo, da ga brezplačno nadgradite z novejšim, priporočamo Google chrome. Za nadaljno razlago kliknite tukaj.