Žive naj vsi narodi: kolumne 2016-2018 Matjaž Gruden
Žive naj vsi narodi: kolumne 2016-2018
Matjaž Gruden
19,90 €

 

"Na zgodovinskih prelomih, gotovo na enem od njih v tem trenutku smo, je dobro poslušati ljudi, ki vedo, kaj govorijo. Gruden je v tem smislu glas, ki bi nam moral predstavljati tudi alarm. Morali bi ga slišati."

Matjaž Stepišnik, odgovorni urednik Večera

Matjaž Gruden se je rodil leta 1965 v Ljubljani. Vrtec je obiskoval v Trstu, pri nunah, kar je ideološko uravnotežil tako, da je po vrnitvi v Ljubljano postal predsednik pionirske organizacije na osnovni šoli Dr Jožeta Potrča na Vodmatu. To je bila tudi edina politična funkcija, ki jo je kadarkoli zasedal. Igral je v filmu Sreča na vrvici, a se je po treznem razmisleku, predvsem pa zaradi pomanjkanja novih ponudb odločil, da ne nadaljuje filmske kariere. Po maturi na Šubičevi gimnaziji se je vpisal na ljubljansko Pravno fakulteto, podiplomski študij evropskega prava pa opravil na Evropskem kolidžu v belgijskem Brugesu. Leta 1992 se je zaposlil na Ministrstvu za zunanje zadeve in kmalu s prvo ekipo slovenskih diplomatov odšel v Bruselj. Od leta 1995 je zaposlen v Svetu Evrope, zadnja tri leta kot direktor za strateško načrtovanje. Za seboj ima četrt stoletja profesionalnih izkušenj v diplomaciji, mednarodnih odnosih in mednarodni zaščti človekovih pravic. Z družino živi v francoskem Strasbourgu. V prostem času kuha, piše in pogreša Ljubljano.

Knjiga prinaša 39 besedil, vsa se ubadajo z vprašanjem človekovih pravic v čadalje bolj namirnem in povezanem svetu.

Trenutno še neocenjena.

Avtorji: Matjaž Gruden, marko pentek (oblikovanje), Metod Češek (urednik)

Število strani: 178

Leto izdaje: 2018

Dimenzije: 13 x 20 x 1.4 cm

Vezava: Mehka

Zalozba: eBesede d.o.o.

Jezik: slovenski

ISBN: 9789617022148

eBesede, spletna knjigarna in založba.
Moderna spletna knjigarna z brezplačno dostavo za člane Kluba eBesede ob predplačilu in ugodnostjo bonusov pri naslednjih nakupih.
Vse knjige so na zalogi in jih navadno odpošljemo še isti dan.

Oprostite, žal za ogled spletne strani uporabljate star in nepodprt spletni brskalnik.

Predlagamo, da ga brezplačno nadgradite z novejšim, priporočamo Google chrome. Za nadaljno razlago kliknite tukaj.